Заместник директорът на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) Любомир Янев временно ще я оглави. Старши комисар Любомир Янев е назначен за временно изпълняващ длъжността директор на мястото на напусналия Ивайло Спиридонов, предаде БНР.

Ивайло Спиридонов подаде оставка след арестите на шефове на антимафиотите, обвинени за взимане на подкупи, за да покровителстват наркоразпространители. След шумната акция на прокуратурата и разговор с вътрешния министър Младен Маринов на 26 юни премиерът Бойко Борисов поиска оставката на шефа на дирекцията, а той я подаде. Оставка тогава подаде и зам. главният секретар на МВР Георги Арабаджиев като към момента не е известно кой ще заеме поста му.

Любомир Янев е в системата на МВР от 2003 г., където постъпва като разузнавач в столичното 9-о районно управление. Завършил е Академията на МВР, а през 2009 г. - и право в Югозападния университет "Неофит Рилски".

До 2015 г. последователно работи като разузнавач, началник на сектор "Престъпления против личността" и на сектор "Престъпления, свързани с общоопасни средства" в СДВР. От 2015 г. е началник на сектор към отдел "Контратероризъм" в ГДБОП, а година по-късно оглавява отдела. През юли 2019 г. е назначен за заместник-директор на ГДБОП.

Дневник