Футболният агент Николай Жейнов отрече обвиненията на президента на "Славия" Вeнцислав Стефанов, че мениджърът се е опитал да извлече финансова изгода с късна намеса в трансфера на Филип Кръстев.

Наскоро 18-годишният футболист подписа договор с втородивизионния белгийски клуб "Ломел", който е притежаван от собствениците на "Манчестър сити". Според авторитетния transfermarkt.de трансферът е на стойност 2.3 милиона евро.

Първоначално Стефанов твърдеше, че Кръстев е преминал успешно прегледи в "Сити" и ще се обвърже с английския клуб. В това време президентът на "Славия" нападна Жейнов с обвинения, че агентът, когато е разбрал, че ще бъде осъществен трансфер, е сключил договор с родителите на 18-годишния играч.

На специална пресконференция мениджърът отрече обвиненията. Жейнов посочи, че родителите на Кръстев доброволно са дошли в офиса му. няма подписан договор с тях, няма финансови взаимоотношения и не очаква пари от семейството.

"Всички тези решения съм ги взимал заедно със семейството, нито съм се опитвал да се набутвам в някакъв трансфер в неща, в които бях обвинен. Не сме променяли нито една от финансовите рамки, които са зададени", каза Жейнов.

По думите му футболистът е бил обект на изнудване от клуба. Жейнов твърди, че преди 20 дни от клуба са накарали Кръстев и родителите му да подпишат с Петьо Костадинов, който в ролята на негов служебен агент е бил оторизиран да го представлява пред "Манчестър сити". Мениджърът посочи, че синът на назначения от клуба Костадинов е администратор в клуба.

"Това е изнудване на един футболист, да подпише договор с този агент. Искахме да променим тези неща за доброто на футболиста, каквото уж е било и желанието на Венцислав Стефанов. А в един момент какво се оказва, че клубът, който много милее за него, е против условията, които той ще сключи с друг клуб. Не мога да разбера каква е моята грешка, че се опитвам да направя и направим интерес към футболиста. Намерили сме клуб и сме направили така, че всички оферти да отиват към клуба", каза още Жейнов.

Дневник