От 6 юли започва работата на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” по проекта „Шумен през погледа на децата и времето”, защитен пред Общински фонд „Култура”. В рамките на проектната програма в периода юли – септември ще бъдат организирани три клуба за младежи на възраст 8-14 години, съобщиха от библиотеката.

От 6 до 17 юли ще са заниманията в клуб „Шумен през погледа на децата”. Под ръководството на писателката Виолета Кънчева участниците в него ще създадат в предпочитан от тях жанр текст, посветен на Шумен и връзката им с града. В програмата на клуба е предвидено и фотодокументиране на известни архитектурни обекти в Шумен.

В периода 3-14 август ще са заниманията в клуб „Архитектурата като изкуство”. Гости на клуба ще са арх. Валери Колев и журналистът Красимир Крумов, които ще запознаят участниците с архитектурните паметници на Шумен. Включилите се в клуба ще бъдат запознати и със световни шедьоври на архитектурата и ще участват в конструирането на техни умалени модели посредством 3D пъзели.

Клуб „Креативният Шумен” ще е организиран в периода 1-11 септември, а програмата му включва запознаване с техниката трансфер на изображение и декориране на различни изделия посредством нея, като тема на декорацията ще са красиви кътчета от Шумен.

Заниманията в трите клуба ще се състоят от 14:00 до 15:00 ч. в посочените за всяка група дати.

ШУМ.БГ