Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп очаква тимът му да продължи да се представя на високо ниво в бъдеще. Според германеца червените ще останат неудобен съперник, докато футболистите му поддържат глада си за успехи.

"Можем да покажем, че не тичаме, защото се налага, а защото го искаме. През следващия сезон може да пишете истории, че сме шампиони, които защитават титлата си, но казвам, че няма да защитаваме нищо, ние ще атакуваме титлата", каза Клоп преди мача срещу "Манчестър сити" в четвъртък.

В навечерието на двубоя мениджърът на "гражданите" Хосеп Гуардиола обяви, че неговият отбор ще направи шампионски шпалир на "Ливърпул". Седем кръга преди края мърсисайдци заслужиха първата си титла във Висшата лига от 30 години насам.

Според Клоп жестът на "Сити" е хубав, но не и задължителен. Германецът заяви, че очаква "гражданите" да се завърнат по-силни в битката на върха през следващата кампания и не вярва, че двата отбора отново ще бъдат разделени от голяма разлика. Клоп добави, че пред "Ливърпул" предстоят още предизвикателства до края на сезона.

"Животът е постоянно предизвикателство. Нашето предизвикателство сега е да сме шампиони и да изиграем седем мача срещу отбори, които ще се борят за всичко", каза още Клоп.

От своя страна Гуардиола заяви, че "Сити" трябва да отвори нова страница и да не лежи на успехите от предните години.

"В спорта трябва да се доказвате всеки път. Изключително сме доволни от това, което сме направили и правим, но за спортистите никога не е достатъчно. Миналото е минало, припомнихме си спомените, но шоуто трябва да продължи. Това е нова глава в нашия живот, която трябва да изживеем", каза Гуардиола преди мача между последните два шампиона в английския футбол.

Дневник