Продължават занятията на децата от клуб „Млад полицай“ от лятната работилница към РБ „ Стилиян Чилингиров“ – Шумен. Днес инсп. Ирина Панова от Детска педагогическа стая, която им води обучението ще ги срещне с криминалисти, които ще им покажат как се търсят следи и се вземат отпечатъци, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Интересна бе вчерашната им среща с полицейските кучета в питомника на полицията в Шумен.  Там старши полицай Ивайло Панайотов ги запозна с част от ежедневната им тренировка и децата с интерес проследиха как кучетата изпълняват командите на своя водач. Научиха, че първата професионална школа за кучетата започва на 7 - 8-месечна възраст и че до тази възраст занятията им преминават под формата на игра.

Утре едноседмичните занятия ще приключат със симулативен съдебен процес, по време на който инсп. Панова ще разясни какво е престъпление и какви са последствията от извършване на противоправни деяния.

В заниманията, които започнаха преди дни, учениците вече се запознаха отблизо с полицейската професия, разгледаха помещенията за задържане и за разпознаване в районното управление, запознаха се с оперативния дежурен, който приема сигналите за престъпления и нарушаване на обществения ред.

ШУМ.БГ