"Левски" обяви, че вече е предприел стъпки в търсене на целите си, свързани с телевизионните права за българското футболно първенство.

"Във връзка с повишения интерес, "ПФК Левски" ви информира, че започна разговори със заинтересована страна във връзка със справедливото остойностяване на приноса на клуба към телевизионния продукт, свързан с излъчването на мачовете ни от първенството", гласи текстът в сайта на сините, без да се дават никакви подробности. От клуба допълват единствено че когато има резултат, ще дадат информация.

"Дневник" потърси хората в ръководството на клуба за коментар по темата, но те не отговарят на телефоните си.

Преди дни новият собственик Наско Сираков се обяви срещу подписания нов договор с "Нова броудкастинг груп". Той го определи като заробващ за клубовете и предупреди, че ако тази седмица не види стъпки към промяна, няма да допусне камери на телевизията за следващия домакински мач на отбора.

Преди седмица след заседание на изпълнителния комитет на БФС вицепрезидентът на футболния съюз Атанас Фурнаджиев каза, че договорът с "Нова броудкастинг груп", до чието изтичане остава още един сезон, се подновява до 2026 г. Според думите му телевизията ще плаща по 6.5 млн. лева без ДДС на година.

От "Нова броудкастинг груп" отговориха на Сираков, че ако не допусне техни екипи на някой мач, ще бъдат търсени неустойки. В позицията на компанията имаше и отговор към недоволството на собственика на "Левски", свързано с думите му, че има конфликт на интереси около Кирил Домусчиев, който е собственик на шампиона "Лудогорец", на "Нова броудкастинг груп", на фирмата - посредник за продажбата на тв правата, "Футбол про медиа" и е в изпълнителния комитет на БФС. Според информацията на телевизията Домусчиев не е участвал в гласуването в изпълнителния комитет на футболния съюз.

Дневник