Рекордьорът в изминаването на Ком-Емине Божидар Антонов впечатли с последователно изкачване на най-високите върхове в Стара планина, Рила и Пирин. Утрамаратонецът разчиташе единствено са собствените си сили и караше шосеен велосипед в моментите, в които не бягаше.

Желанието на Антонов беше да завърши изпитанието за по-малко от един ден, но в крайна сметка финишира за 26 часа и 6 минути според информацията от екипа му.

Ултрамаратонецът започна изпитанието си в 13.40 ч. в сряда от местността Паниците. Той изкачи връх Ботев и слезе от първенеца в Стара планина в 17.15 ч., а 15 минути по-късно се качи на велосипеда за продължително каране до Боровец.

Антонов пристигна в "Царска Бистрица" малко преди 1 ч. след полунощ и впоследствие пое към Мусала. В 9.40 ч. в четвъртък ултрамаратонецът тръгна от Юндола към Разлог след тежко изкачване от Белово. Антонов имаше проблем с велосипеда, но екипът му реагира бързо и той стигна хижа "Вихрен" благополучно, а по-късно изкачи вторият по височина връх в България, като слезе от него в 15.46 ч.

Изпитанието не е ново за Антонов, който и преди е тествал възможностите си с последователно изкачване на Ботев, Мусала и Вихрен.

Ултрамаратонецът държи рекорда за преминаване на 600-те километра от връх Ком до нос Емине. В началото на септември 2018 г. Антонов измина дистанцията за 4 дни, 8 часа и 27 минути, като подобри с 4.38 часа предишното върхово постижение.

Дневник