Със заповед на министъра на МВР Младен Маринов директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Шумен комисар Иван Иванов е награден с „Писмена похвала“ за постигнати високи резултати и съществен принос при изпълнение на служебните задължения, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията.  

"Приемам наградата като оценка за работата на РДПБЗН-Шумен. Благодарен  и горд съм затова, че зад мен стоят изключително отговорни и самоотвержени хора. Във времето са доказали, че няма ситуация, с която не могат да се справят. В навечерието на професионалния празник на МВР искам да пожелая на всички колеги да бъдат здрави и да запазят професионализма и човешкото отношение, което проявяват в натовареното ежедневие", каза комисар Иван Иванов. 

По повод празника на МВР са наградени и 5 служители на пожарните в Шумен и Нови пазар.

 „Писмена похвала“ получава младши експерт Кирил Киров - командир на екип в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“ на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен. Наградата е за проявен висок професионализъм при изпълнение на конкретна задача – отремонтиране на МТЛБ. Повече от три месеца Киров ремонтирал задвижващия агрегат на машината, като голяма част от ремонтно-възстановителните дейности извършвал докато бил спуснат през тесния отвор на отделението с главата надолу. 

Със заповед на началника на РСПБЗН-Нови пазар инж. Евгени Йорданов с писмена похвала за  проявен професионализъм при отводняване на цех в завода за керамични тухли в Каспичан са наградени младши експертите Радослав Чанков и Христо Христов и младши инспекторите Севдалин Делчев и Петър Тодоров, добавиха от пресцентъра на ОД на МВР.

ШУМ.БГ