През започналото денонощие над Западна и Централна България въздушната маса ще е неустойчива и до сутринта в отделни планински райони ще има превалявания и гръмотевична дейност. Над Източна България ще бъде предимно ясно. През деня над източните райони ще бъде слънчево, на места в сутрешните часове с ниска инверсионна облачност. Над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Има вероятност за градушки. Вятърът ще е слаб до умерен, в западната половина от страната северозападен, а в източната - от север-североизток. Максималните температури ще са между 28° и 33°, на места в Югоизточна България до 35-36°.

Над планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Над масивите от източната част от страната ще е предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб до умерен в ниските части от североизток, по билата от югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 22°, на 2000 метра – около 15°.

Над Черноморието преди обяд ще има инверсионна облачност, която бързо ще намалее и около и след обяд ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха: 27°-30°. Температурата на морската вода е 24-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

НИМХ