Бившият капитан на "Барселона" Шави Ернандес е дал съгласието си да стане треньор на тима от новия сезон, съобщава "Мундо Депортиво". Според изданието бившият халф ще се завърне на "Камп ноу", заменяйки Кике Сетиен, който така и не успя да убеди след идването си.

"Барселона" записа две поредни равенства и изостава с четири точки от "Реал" (Мадрид) в битката за титлата. Тимът играе неубедително, откакто Сетиен е треньор.

"Мундо Депортиво" допълва, че има напрежение между играчите и наставника, което също е убедитело ръководството да прибегне до смяна. Сред обсъжданите имена са били още Роналд Куман и Пеп Гуардиола, но бившият треньор на "Барселона" има договор с "Манчестър сити" до 2021 г.

Шави беше в контакт с клуба още преди назначаването на Сетиен, когато Ернесто Валверде беше освободен. Тогава рекордьорът по мачове с екипа на каталунците обяви, че още не е готов да поеме тима. Няколко месеца по-късно Шави даде индикации, че иска да води "Барселона", "ако проектът му започне от нулата".

Последните месеци са свързани с много напрежение около клуба. То се допълва и от новините, че звездата Лионел Меси има проблем с ръководството и в момента е спрял преговорите за нов договоор.

Дневник