Тенис клуб „Шуменец“ е новият стопанин на тенис базата на ул. „Преслав“. Преди дни клубът и Общинското предприятие „Общински жилища и имоти“, което досега се грижеше за кортовете, подписаха договор за наем за 10 години. Още в първите дни наемателите започнаха ремонтни дейности по кортовете и сградата до тях.

„Първото, с което се заехме е да оправим кортовете. Маха се стария шамот, поръчан е нов, който като дойде ще се положи, ще се валира, за да може корта да стане твърд. Пространството около кортовете беше буренясало, така че се почиства и то“, каза за ШУМ.БГ треньорът в клуба Богомил Радославов.

Той допълни, че тече и ремонта на съблекални и бани, като предстои да се подменят плочки, тоалетни, врати и др. „Всичко е за смяна и започнахме да ремонтираме. Изпълняваме всичко, което е заложено в договора ни за наем с общината“, каза още Радославов.

Според него през летния сезон кортовете ще могат да се ползват, но от клуба искат да изпипат всичко, преди да отворят базата за посетители.

„Нашето желание е до 20 дни да отворим. Но ремонтите, които правим зависят и от времето. След поставяне на новата настилка, кортовете трябва да стегнат. Те трябва да са на много добро ниво. Ние няма да си позволим базата да се ползва в лошо състояние. Когато кортът стане твърд и хубав, тогава ще е отворен за игра. Целта е тази тенис база да стане едно прекрасно място за всеки един човек, който идва при нас“, категоричен бе Радославов.

Треньорът допълни, че е в ход и подготовката за поставяне на балон над кортовете, за да може те да се ползват и през зимния сезон.

Богомил Радославов уточни, че достъпът до базата ще е разрешен за всеки. Ще бъде пусната онлайн система, през която всеки ще може да запише час. „Все още не сме обсъждали цени, искаме първо да ремонтираме, но ползването на базата ще е възможно за всеки. Цените за час игра няма да са максимално заложените в договора“, коментира Радославов.

Припомняме, че в решението на Общинския съвет за отдаване на кортовете под наем, е заложено базата да се ползва от външни лица при следните препоръчителни цени за 1 корт за 1 час за сезона на открито от 5.00 лв. до 10.00 лв. за деца до 16 години и от 10.00 до 16.00 лв. за лица над 16 години.

ШУМ.БГ