При катастрофа на автомагистрала „Хемус“, станала днес малко след 17.00 часа край бензиностанция до пътния възел за град Каспичан, в посока към град Шумен е загинал 42-годишен мъж от град Русе, съобщиха от полицията.

Сигналът за възникналия тежък пътен инцидент е подаден в 17:23 часа в оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен. По първоначални данни са се ударили лек автомобил „Рено“ и автобус „Сетра“, с румънска регистрация.

На място са изпратени екипи на ОДМВР Шумен от сектор „Пътна полиция“ и РУ Нови пазар, екипи на пожарната от Шумен и Нови пазар и екип на центъра за спешна медицинска помощ.

Установено е, че е починал 42-годишен мъж от град Русе, който е управлявал лекия автомобил. В него са пътували още 36-годишната му съпруга и 10-годишното им момче, които са откарани в МБАЛ Шумен.

Водачът на автобуса е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества, като не е отчетено наличие. Извършва се оглед на мястото на инцидента. Образувано е досъдебно производство. Причините за възникване на пътния инцидент се изясняват.

ШУМ.БГ