За втора поредна година "Байерн" (Мюнхен) записа дубъл, като след титлата в Бундеслигата триумфира и с Купата на Германия. Баварците надвиха "Байер" (Леверкузен) с 4:2 на "Олимпиящадион" в Берлин.

Още в първия си сезон като старши треньор Ханс-Дитер Флик успя да изведе тима и до двете отличия в германския футбол.

Купата е юбилейна 20-а за баварците в турнира, докато "Леверкузен" загуби финал за трети път и остава с едва една купа, спечелена през 1993 г.

"Байерн" изигра две коренно различни полувремена, като това се дължеше и на показаното от съперника.

Давид Алаба откри в 16-ата минута след хубаво изпълнение от пряк свободен удар. Само осем по-късно Серж Гнабри удвои аванса на баварците след асистенция на Йошуа Кимих.

Срещу себе си "Байерн" почти не срещаше отпор, като "Леверкузен" не показа почти нищо. В 59-ата минута Роберт Левандовски се разписа и по този начин достигна 50 гола от началото на сезона.

Полякът овладя дълго подаване на Мануел Нойер и незабавно стреля от въздуха, като вратарят на "аспирините" не се намеси добре и позволи топката да влезе в мрежата.

С три гола преднина "Байерн" подходи по-лежерно в оставащите минути и свали темпото. Това позволи на "Байер" да атакува по-масирано. Свен Бендер намали в 63-ата минута с удар с глава след центриране от корнер.

Въпреки това Левандовски се разписа още веднъж в 89-ата минута, копвайки топката технично над вратаря.

Крайният резултат оформи Кай Хаверц от дузпа в добавеното време.

Дневник