Днес Общинската организация на шуменските социалисти провежда отчетно-изборната си конференция. На нея присъстват Корнелия Нинова, лидер на червената партия, Кирил Добрев, заместник - председател и Красимир Янков, народен представител.

На форума общинският председател Веселин Пенчев ще отчете 4-годишния мандат на организацията. Делегатите ще изберат нов председател и членове на Общинския съвет, на Контролната комисия и делегати за конгреса на партията.

Сред номинираните да оглавят Общинската организация при проведените 80 събрания на първичните партийни организации /ППО/ социалистите са предложили това да са Веселин Пенчев, издигнат от 50 местни организации, Павел Караиванов, подкрепен от 25 ППО, Иван Йонков и Николай Калев, предложени от по 20 ППО, 16 организации са номинирали Анатоли Стоянов и за близо по 10 ППО са предложили Митко Киров и Тодор Тодоров. Днес за избор на председател ще се гласува с таен вот.

Сред кандидатите за лидер на партията местните организации са посочили Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Калоян Паргов и Красимир Янков. Засега най-голяма подкрепа от шуменските социалисти е получила Корнелия Нинова, номинирана от 65 ППО от общо 80, но крайният резултат ще стане ясен при прекият вътрешнопартиен избор, който ще бъде на 12 септември, а ако има балотаж на 19 септември. Заседанието на 50-ия Конгрес на БСП пък ще бъде на 26 септември.

Членовете на шуменската общинска организация са 1126, а излъчените за делегати на днешната отчетно-изборната конференцията са 150. Решенията от нея ще станат ясни в късния следобед.

ШУМ.БГ