Ремонтирани, оцветени, изрисувани с различни картини вече са пейките в парк „Кьошкове“. Новата визия на 55-те пейки до входа на парка и тези по алеите бе постигната благодарение на усилията на доброволци от Общинския младежки съвет (ОМС) и десетки шуменци, които се включиха в тридневната инициатива по проекта „Пейки срещу вандализма“.

Идеята на „Пейки срещу вандализъм“ бе да се реновират пейките в парка, като първо те се ремонтират, а след това се изрисуват по четири теми – флора и фауна на шуменския край, цитати от известни български филми и книги, космос и небесни тела и геометрични фигури, като доброволците имаха възможност да рисуват с над 40 цвята, за да пресъздадат идеите си върху дървото.  

„Когато преди месеци обявихме идеята получихме над 35 скици с идеи какво да се нарисува по определените от ОМС теми. След това в организацията и реализацията на проекта се включиха близо 50 човека от Общински младежки съвет, екипът на Destructive Creation, който ремонтира пейките, фондация „Подобри“,  както и шуменци, които, просто се присъединиха към доброволците и нарисуваха своите картини на пейките“, каза за ШУМ.БГ Петър Бодуров, председател на ОМС.

С преобразяването на пейките в парк „Кьошкове“ младежите се надяват повече хора да се радват на цветните картини и да има по-малко вандалски прояви и по-малко пейки за поправяне.

ШУМ.БГ