На отчетно-изборната си конференция днес шуменските социалисти избраха отново за председател на местната общинска организация Веселин Пенчев.

В битката за председателския пост се включиха Иван Йонков, бивш заместник-кмет и Николай Калев, който е бил два мандата общински председател на партията, но те не събраха достатъчно гласове.

Останалите кандидати издигнати от първичните партийни организации /ППО/ Павел Караиванов, Анатоли Стоянов, Митко Киров и Тодор Тодоров си направиха отвод преди избора.

При таен вот Веселин Пенчев събра 72 гласа. 40 от делегатите на конференцията гласуваха за Иван Йонков, а за Николай Калев петима дадоха своя глас.

На форума бяха избрани още членове на общинската организация, на Контролната ревизионна комисия, която бе оглавена от Стоян Попов при явен вот и 11 делегати за конгреса.

На конференцията присъстваха председателят на БСП Корнелия Нинова, заместник-председателят Кирил Добрев и народният представител Красимир Янков. И тримата, заедно с Калоян Паргов са сред номинациите от шуменските ППО за лидер на партията. Вътрешният вот за председател на БСП ще бъде на 12 септември.

На форума днес Веселин Пенчев представи отчет за 4-годишния мандат на организацията, изготвен на база анализи през периода.

127 делегати от общо 150 присъстваха на отчетно-изборната конференция днес. Членовете на шуменската общинска организация към днешна дата наброяват 1126.

Форумът на социалистите се проведе в залата на общината при строго спазване на противоепидемични мерки и бе закрит за медиите.

ШУМ.БГ