Собственикът на "Ботев" (Пловдив) Георги Самуилов заяви, че е време за нов етап в управлението на клуба. В интервю за trafficnews.bg той посочи, че обмисля да се оттегли от поста си на председател, но няма да се откаже от "каузата "Ботев" и ще остане член на Съвета на директорите.

Според информация на "Дспорт" Ангел Палийски е подал оставка като член на Съвета на директорите.

Самуилов е разочарован от спортните резултати на отбора, които по думите му не съответстват на вложените средства и усилия.

"Като президент на клуба имам отговорността да гарантирам нормалното му функциониране и смятам, че осигурих всичко необходимо. ПФК Ботев Пловдив е в много добро финансово състояние. Осигурен е стабилен бюджет и спонсорски рекламни договори. Други отбори са с далеч по-ниски бюджети, но постигат по-добри резултати. Клубът вече е стабилизиран с гарантирани условия за развитие. Имаме детско-юношеска школа на високо ниво, което е ключово за оцеляването на клуба", каза Самуилов.

Той посочи, че решението му не е повлияно от недоволството на феновете, които с протести настояваха за завършването на строежа на стадион "Христо Ботев". Самуилов уточни, че е обсъдил всички актуални въпроси с привържениците и именно диалогът е начинът да се изгладят недоразуменията и противоречията.

"Не мога да се сърдя на феновете, които искат най-доброто за отбора и са прави защото и ние искаме същото. Смятам обаче, че изпълних това, което обещах и е време за нов етап на управление. Начело на клуба трябва да застане ръководител, който да внесе повече енергия и динамика", каза Самуилов.

Той допълни, че има доста ангажименти покрай бизнеса си и начело на "Ботев" трябва да застане мениджър, който да се отдаде изцяло на клуба.

Дневник