Рапърът Кание Уест обяви в туитър, че ще се кандидатира за президент на САЩ на предстоящите избори, предаде ДПА.

"Трябва да изпълним обещанието за Америка, като вярваме в Бог, обединим визията си и изградим бъдещето си. Кандидатирам се за президент на Съединените щати", написа той в Деня на независимостта.

Не е съвсем сигурно обаче, че Уест - който обяви нов албум дни преди плана си за Белия дом - действително смята да се включи в надпреварата.

Вотът е само след 4 месеца, а Уест тепърва трябва да се регистрира във Федералната избирателна комисия, да предостави платформа и да събере подписи, а това не са всички нужни стъпки, отбелязва Си Ен Ен.

През 2018 г. Уест обяви, че се дистанцира от политиката, след като се появи на среща в Белия дом с шапка с надпис "Да направим Америка отново велика". След посещението в Белия дом той каза, че е бил използван, за да разпространи послания, в които не вярва.

"Кампанията на Тръмп и принципите на Сандърс"

Рапърът вече е изпуснал един срок - този за кандидатиране на независими в редица щати. Някои експерти предполагат, че действията му са или пиар ход, или са свързани с поддръжката му за президента Доналд Тръмп. Впрочем изпълнителят е правил такива съобщения и преди - например през 2015 г., когато нищо не последва. През януари 2019 г. той написа в туитър, че годината ще е по-скоро 2024.

Уест е сред малкото знаменитости от шоубизнеса, открито подкрепящи държавния глава. За собствената му кандидатура обаче вече има поне един силен поддръжник. Милиардерът Илън Мъск написа в туитър в отговор на новината: "Имаш пълната ми подкрепа!"

През 2018 г. Уест заяви, че ако се кандидатира, платформата му ще се състои от "кампанията на Тръмп и може би принципите на Бърни Сандърс".

Дневник