Реваншите от осминафиналите в Шампионската лига ще се проведат на стадионите на отборите, които са домакини, съобщава "Ас". Според информацията УЕФА, чието намерение беше четирите оставащи мача да са на неутрален терен, отстъпва пред натиска на "Барселона" и "Манчестър сити".

Желанието на организацията беше двубоите на 7 и 8 август да са в Порто и Гимараеш.

Заради пандемията от коронавируса COVID-19 УЕФА направи голяма промяна в турнира. Заключителните мачове от четвъртфиналите до финала ще са в една среща в Португалия от 12 до 23 август.

Половината от осминафиналите в Шампионската лига вече се изиграха и победители излязоха ПСЖ, "Лайпциг", "Аталанта" и "Атлетико" (Мадрид). В останалите срещи "Ювентус" ще трябва да опита обрат след загубата с 0:1 от "Лион" като гост, а "Барселона" приема "Наполи" след 1:1 в Италия.

В центъра на вниманието е и мачът между "Манчестър сити" и "Реал" (Мадрид). Въпреки че англичаните победиха с 2:1 като гост, сега мениджърът им Хосеп Гуардиола настоявал реваншът да е на "Етихад". "Реал" е в силна серия и излезе начело в Испания, като четири кръга преди края води с четири точки пред "Барселона".

Единствено дуелът между "Байерн" и "Челси" изглежда решен, тъй като германците стигнаха до 3:0 в Лондон.

Според "Ас" испанските отбори ще са ощетени за заключителната част с Шампионската лига и Лига Европа, тъй като ще имат три седмици без мачове до началото на решителните срещи в евротурнирите. Местното първенство приключва на 19 юли, докато Висшата лига се играе до 26 юли, а Серия А - до 2 август. Първенството в Германия вече приключи и от тази гледна точка най-засегнати ще са отборите от Бундеслигата.