Ролан Гарос" ще се поучи от станалото покрай турнира "Адриа тур", организиран на Новак Джокович. Това заяви директорът на откритото първенство на Франция Ги Форже.

Сърбинът беше поставен под голямо напрежение и критики заради куп положителни проби за коронавируса COVID-19 след събитието в Белград. Сред заразените бяха той и съпругата му Йелена, българинът Григор Димитров, както и други тенисисти и представители на щабовете им.

"Ролан Гарос" беше отложен и се очаква да започне на 27 септември. Организаторите обмислят да пуснат публика до 60% от капацитета на съоръженията.

Франция постепенно започна да отпуска мерките, но в последните дни има по над 500 случая на заразени дневно. Местната федерация по тенис очаква около 20 000 души на ден за двубоите в първата част на турнира и около 10 000 дневно за последните два дни.

Според Форже няма как във Франция да бъдат повторени грешките от "Адриа тур". "Може би някои бяха прекалено уверени там. За щастие никой не пострада наистина, но дори и само няколко случая са прекалено много. Ние искаме да избегнем това, колкото можем", заяви той.

Форже каза, че трябва да се действа много предпазливо.

Дневник