Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер представи своя линия маратонки за ежедневна употреба, вдъхновени от тениса. Те са създадени след съвместна работа с швейцарската компания On, в която тенисистът е акционер, съветник и партньор от 2019 г.

От линията The Roger Center Court 0-Series са пуснати в продажба едва 1000 чифта, като цената на маратонките е 250 долара. Те са изработени от изкуствена кожа, като за подметката е използвана патентованата технология Cloudtec.

Тя е основополагаща за On, като компанията се специализира предимно в производството на маратонки за бягане. Технологията прави подметката по-лека и предназначението й е да омекотява при приземяване след използването на експлозивна сила.

"Тя не е за тенис, а за улицата. Надявам се, че това е обувка, която ще искате да носите всеки ден. Подобно на часовника ви - нещо, което е толкова удобно, че да искате да го носите през цялото време", каза пред Vogue възстановяващият се от втора операция в коляното Федерер, който на 8 август ще навърши 39 години.


Пускането на маратонките в продажба съвпада с първата титла на швейцареца от Големия шлем. Преди 17 години Федерер триумфира на тревните кортове в "Уимбълдън".

Дневник