Въпреки, че е един от най-вкусните и сочни плодове, много диетолози предупреждават, че не е добре ябълката да се яде вечер.

Този плод, който укрепва имунитета, не трябва дори да се яде по всяко време на деня, а само сутрин. За тази препоръка са изброени конкретни причини.

Според някои изследвания се препоръчва ябълката да се консумира рано сутрин, защото е богата на диетични фибри и пектин, намиращ се в нейната кора, пише македонският портал Арт кухня.

Повечето хора имат проблеми с храносмилането поради недостатъчен сън или лоши хранителни навици, така че яденето на ябълка сутрин, веднага след събуждане, е добра идея. На закуска ябълките могат да стимулират храносмилането ни по-добре от всички други плодове, казват диетолозите.

Освен това пектинът в ябълките може да помогне да се отървете от токсините, тъй като води до елиминиране на канцерогените в организма.

Ако ядем ябълки късно вечерта или през нощта, този агресивен плод може да се обърне срещу нас и да натовари нашите чревни функции. Това означава, че ябълката през нощта ще ни поддуе и ще изпитваме дискомфорт в стомаха през цялата нощ.

Също така, намиращите се в ябълките органични киселини могат да увеличат отделянето на стомашна киселина, което също може да ускори движението на чревното съдържание.
Така че, според специалистите по хранене, най-добре е да ядете ябълки веднага след като сте станали или между храненията, за да извлечете от тях максимума хранителни вещества, да ускорите процеса на загуба на тегло, да имате красива и здрава кожа, отлично храносмилане и т.н.

Дарик