"Милан" и "Ювентус" изиграха зрелищен мач, в който след шест гола след почивката "росонерите" излязоха победител. Те направиха луд обрат, след като до 62-ата минута губеха с 0:2.

Шампионите излязоха напред с головете на Рабио и Кристиано Роналдо в началото на втората част. Гол от дузпа на Златан Ибрахимович вдъхнови домакините за обрата, които само за пет минути вкараха три пъти. Франк Кеси, Рафаел Леал и Анте Ребич отбелязаха другите попадения за "Милан".

"Ювентус" изпусна възможността да се откъсне на десет точки пред втория "Лацио", който допусна втора последователна загуба - този път с 1:2 от "Лече". Седем кръга преди края "бианконерите" водят със седем точки пред "Лацио", а при успех срещу "Верона" тази вечер "Интер" ще се доближи на осем.

След нулевото първо полувреме втората част на "Сан Сиро" предложи много вълнения. В 47-ата минута Рабио напредна и с хубав удар от разстояние откри. Малко след това Роналдо беше изведен сам срещу Джанлуиджи Донарума и удвои.

В 62-ата Ибрахимович вкара от дузпа, а четири минути по-късно играчите на "Милан" си размениха няколко подавания пред наказателното поле и накрая Кеси изравни. Секунди след това Леао се възползва от авантаж при бърза атака и изненада отбраната и вратаря на съперника за 3:2.

"Милан" се възползва от грешка на шампионите в 80-ата минута и тогава Джакомо Бонавентура пусна към Ребич, който отблизо централно пред вратата вкара четвъртия гол.

Дневник