Детски рисунки от конкурса „Природата-моето вдъхновение“ на ПП „Шуменско плато“ бяха дарени на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Шумен, съобщиха от Природния парк. Част от дарените творби са отличени с награди от конкурса, а авторите са ученици от цялата страна.

„Подбрахме едни от най-свежите и ярки рисунки за тази изложба, за да допълним пъстрото детско пространство. Надяваме малчуганите идващи тук, също да създават красота. Нека природата Ви вдъхновява!“, пожела на децата Ирина Павлова, ст. експерт от ПП „Шуменско плато“.

Те от своя страна поздравиха с послания за природата присъстващите представители на Природния парк, психолози и социални работници. Изложбата е разположена на двата етажа на Комплекса и ще остане постоянна.

Според директора на Комплекса Венета Господинова рисунките на малките художници ще насърчават, допълват и вдъхновяват хората, които получават подкрепата на социалната институция, която предоставя услуги на близо 500 деца и родители.

Инициативата е част от национална кампанията на Изпълнителната агенция по горите за даряване на рисунки на болници и детски заведения.

ШУМ.БГ