Най-успешният британски колоездач Крис Фрум ще се раздели с "Инеос", след като договорът му няма да бъде подновен. Четирикратният победител в Тур дьо Франс ще се състезава за "Израел стартъп нейшън".

"Постигнахме толкова много заедно и винаги ще пазя спомените", каза 35-годишният Фрум. Той изкара десет години в отбора, който преди се казваше "Скай".

Голямото предизвикателство в заключителните моменти от кариерата на Фрум в "Инеос" ще е тазгодишният Тур дьо Франс. Надпреварата е насрочена за 29 август.

Генералният мениджър на отбора сър Дейв Брейлсфорд заяви, че двете страни са имали много хубави мигове заедно, но смята, че и за "Инеос", и за Фрум сега е подходящият момент за раздялата.

Според Би Би Си съществена причина за този ход е увеличаващото се притеснение на Фрум, че трябва да се бори с другите двама водещи състезатели на "Инеос" за жълтата фланелка в Обиколката на Франция - победителите от последните две години Герант Томас и Еган Бернал. Политиката на отбора е да не съсредоточава подкрепата си само върху един състезател преди да дойдат заключителните етапи на триседмичната надпревара във Франция.

Дневник