По разпореждане на премиера Бойко Борисов днес ще се свика извънредно заседание на междуведомствената комсия, която определя кой получава охрана от НСО. Главният комисар и председателят на ДАНС са били инструктирани да вземат решение да се свали охраната от НСО на Ахмед Доган и Делян Пеевски. Това бе съобщено от вътрешния министър Младен Маринов.

По думите му за това ще бъде информиран и шефът на НСО ген. Красимир Станчев, който вчера подаде оставка, но все още не е издаден президентски указ за неговото освобождаване. Ген. Станчев е уведомен и ще се присъедини за вземане на решението, каза главният комисар на МВР Ивайло Иванов.

С началото на брифинга от правителствената информационна служба изпратиха съобщение, в което се казва, че премиерът е призовал за незабавно свикване на междуведомствената комисия:

    "Министър-председателят Бойко Борисов призовава изпълняващият длъжността в момента началник на Националната служба за охрана да свика незабавно, още днес, комисията по член 23 от Закона за НСО, която преценява нуждата и обхвата на охранявани лица по смисъла на Закона за НСО. Премиерът разпореди главният секретар на МВР и председателят на ДАНС да приемат участие в заседанието днес. Освен това премиерът Бойко Борисов настоява главният секретар на МВР и председателят на ДАНС да гласуват „за“ свалянето на охраната на охраняваните лица Ахмед Доган и Делян Пеевски."

ClubZ