Американският предприемач Илон Мъск се нареди вчера на седмо място сред милиардерите в класацията на агенция "Блумбърг", изпреварвайки шефа на инвестиционния фонд "Бъркшър Хатауей" (Berkshire Hathaway) Уорън Бъфет.

По данни на "Блумбърг" вчера богатството на Мъск е нараснало с 6.1 млрд. долара, след като акциите на компанията му "Тесла" са поскъпнали с 11 на сто. Така състоянието му възлиза в момента на 70.5 млрд. долара, докато Бъфет, заел 10 място в класацията, притежава 69.2 млрд. долара.

Шефът на "Тесла" е по-богат и от съоснователя на корпорацията "Гугъл" Сергей Брин, който е на осмо място в рейтинга със 70.4 млрд. долара, също и от собственика на индийския холдинг "Рилайънс индъстрийз" (Reliance Industries) Мукеш Амбани, който е на девета позиция със 70.2 млрд. долара.

Тройката на най-богатите хора в индекса на милиардерите на Блумбърг включва ръководителя на най-голямата компания за онлайн търговия "Амазон" (Amazon) Джеф Безос (189 млрд. долара), съоснователя на корпорацията Майкрософт (Microsoft) Бил Гейтс (116 млрд. долара) и шефа на "Фейсбук" (Facebook) Марк Зукърбърг с 93 млрд. долара.

БТА/Дневник