Шампионът във Висшата лига "Ливърпул" допусна грешна стъпка на "Анфийлд". Тимът на Юрген Клоп надигра "Бърнли", но мачът завърши 1:1, като равенството спря перфектната серия на червените у дома.

"Ливърпул" имаше 24 поредни победи във Висшата на своя стадион. В първенството мърсисайдци са без загуба на "Анфийлд" вече 58 мача.

Равенството спря "Ливърпул" към рекорда за най-много точки в рамките на един сезон. Три кръга преди края на кампанията червените имат 93 точки, като трябва да спечелят всичките си оставащи мачове, за да изравнят върховото постижение на "Манчестър сити" и "Челси" от 102.

"Ливърпул" имаше пълно превъзходство в мача, но не успя да оползотвори създадените възможности. Със страхотни спасявания се отличи вратарят на "Бърнли" Ник Поуп, който продължава да впечатлява с представянето си.

Стражът на гостите беше пробит в 34-ата минута от Анди Робъртсън. Левият краен бранител на "Ливърпул" се озова отдясно и с глава засече по отличен начин центриране на Фабиньо.

Червените продължаваха да доминират на терена, но не стигаха до втори гол. Мохамед Салах имаше няколко добри възможности, но египтянинът често решаваше да играе сам.

Отговорът на "Бърнли" дойде в 69-ата минута. Изсипана топка в наказателното поле беше свалена от Джеймс Тарковски към Джей Родригес, който изравни резултата със силен удар в десния ъгъл на Алисон.

В края "Бърнли" можеше да стигне до победата, като Йохан Берг Гудмундсон стреля в горната греда при разбъркване. Впоследствие Салах пропусна да извезе "Ливърпул" до успеха.

Тежка загуба застраши мястото на "Челси" в топ 4

"Челси" допусна втора загуба в последните си три гостувания. Въпреки че създадоха повече положения и имаха превъзходство през по-голямата част от мача, сините си тръгнаха с поражение с 0:3 при гостуването на "Шефийлд юнайтед".

Два гола за успеха на "остриетата" отбеляза Дейвид Макголдрик, а един вкара Оливър Макбърни.

Загубата застраши мястото на "Челси" сред първите четири в класирането. Тимът на Франк Лампард е трети с 60 точки, като "Лестър" изостава с една, а "Манчестър юнайтед" е две по-назад. Двата отбора обаче тепърва предстои да изиграят мачовете си от 35-я кръг.

Дневник