Барселона" продължи гонитбата на върха в Ла Лига с успех над "Валядолид". Каталунците отново показаха колебания, но спечелиха с 1:0 гостуването си.

Единствения гол в мач отбеляза Артуро Видал през първата част.

С успеха си "Барселона" събра 79 точки и се приближи на една от водача "Реал" (Мадрид). Белите, които са на две победи от титлата, гостуват на "Гранада" в понеделник.

Очаквано "Барселона" беше по-активният отбор в началото. По-опасните атаки на каталунците се развиваха отдясно, като най-деен беше крайният бранител Нелсон Семедо.

При една от тях Лионел Меси изведе Видал, който с обръщането си пое топката и стреля. Ударът на чилиеца срещна дясната греда на вратаря и влезе.

Асистенцията на Меси беше 20-а за кампанията, като последно тази кота достигна Шави през сезон 2008-09. Звездата на "Барселона" е вторият играч след Тиери Анри, който вкарва поне 20 попадения и подава за 20 гола в рамките на един сезон от петте големи първенства през този век.

След поредния пробив на Семедо топката стигна до Антоан Гризман, който не успя да я уцели от няколко метра пред вратата. По-късно Семедо получи възможност да стреля, но вратарят спаси.

"Валядолид" имаше своите шансове да изравни, като най-доброто положение падна в 60-ата минута. Вратарят на "Барселона" Марк-Андре тер Щеген обаче се намеси отлично, за да спаси удар с глава.

Дневник