"Манчестър сити" спечели борбата с УЕФА и ще играе в Шампионската лига. Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана, където "гражданите" обжалваха изваждането си от евротурнирите, се произнесе в тяхна полза.

Глобата на английския клуб е намалена от 30 млн. евро до 10 млн. евро.

Решението означава, че "Манчестър сити", който е втори във Висшата лига три кръга преди края, ще участва в Шампионската лига следващия сезон. "Гражданите" са в надпреварата и сега, като им предстои реванш от осминафиналите срещу "Реал" (Мадрид) след победата с 2:1 като гост.

На 14 февруари УЕФА обяви, че вади "гражданите" за две години от евротурнирите заради погазване на правилата за финансовия феърплей. Освен това клубът беше и глобен.

УЕФА твърди, че "Манчестър сити" е нарушил правилата за периода от 2012 до 2016 г. чрез подписани спонсорски договори. Английският шампион е обвинен и че не е съдействал в разследването.

Изпълнителният директор на "Манчестър сити" Феран Сориано заяви, че случаят изглежда по-малко свързан със справедливостта и повече с политиката. Той посочи, че клубът е предоставил всички изискани документи.

Дневник