"Ботев" (Пловдив) поиска съдия от чужбина да ръководи решителния мач със "Славия". В неделя "канарчетата" гостуват на белите в двубой, който ще определи последния български участник в Лига Европа.

Клубът от Пловдив посочва, че подхожда с уважение към българските съдии, които "многократно са демонстрирали високите си професионални качества". Въпреки това "Ботев" изтъква, че пази лош спомен от последния си ключов дуел със "Славия".

"Цялата футболна общественост помни случилото се преди две години на полуфинала за Купата на България между "Славия" и "Ботев", когато нашият тим бе брутално ощетен от съдийската бригада. Именно поради тази причина ние призоваваме за безпристрастна съдийска бригада от чужбина във финалния плейоф", се казва в съобщението на "канарчетата".

През пролетта на 2018 г. "Ботев" победи с 2:1 у дома, но загуби с 0:1 от белите и отпадна в полуфиналите, като имаше претенции към съдиите.

От клуба припомнят, че преди две седмици срещата между "Левски" и "Славия" беше ръководена от французи. Тогава обаче причината беше съгласието на БФС да позволи на водещия френски съдия Клеман Тюрпен и колегите му да поддържат форма заради липсата на мачове в родината им.

"Нека по-добрият на терена победи и получи заслужено право да представи достойно България в европейските клубни турнири", добавят от "Ботев", който стигна до баража като най-добър от осмицата и ще предизвика третия "Славия".

Дневник