Сблъсък между двата тима с име ЦСКА ще предложи първият кръг на новия сезон в Първа лига. Това отреди жребият, теглен в сградата на Българския футболен съюз (БФС). На 7 август ЦСКА 1948 ще бъде домакин на ЦСКА.

ЦСКА 1948 е новак в Първа лига, като се класира за елита, завършвайки пръв във Втора лига. Мач с ЦСКА, който е управляван от Гриша Ганчев, носи допълнителен заряд, след като ръководителите и привържениците на новосъздадения клуб многократно наричат съставът, играещ в Борисовата градина "Литекс".

Мачът между двата тима ще бъде на Националния стадион "Васил Левски", където ЦСКА 1948 домакинства. Директорът на клуба Добрин Гьонов обяви, че "мачът е рисков". "Смятам, че това ще бъде един от най-гледаните мачове през сезона".

Другият много интригуващ сблъсък от първия кръг на сезона е дербито на Пловдив между "Ботев" и носителя на Купата на България "Локомотив".

Новият сезон в българския футбол ще започне с две седмици по-късно от планираното - 7 август. Това беше решено след препоръка на Медицинската комисия към БФС заради увеличения брой заразени футболисти с коронавирус.

Шампионът за последните девет сезона "Лудогорец" започва похода си към безпрецедентна десета титла с гостуване на "Ботев" (Враца), който спаси елитния си статут. Завършилият на трето място "Славия" приема "Черно море" в първия кръг.

"Левски", който е в много трудно финансово състояние и с неясно бъдеще, среща "Берое".

Програма за първия кръг
"Царско село"/"Септември" - "Етър"
"Дунав"/"Монтана" - "Арда"
"Левски" - "Берое"
ЦСКА 1948 - ЦСКА
"Ботев" (Пловдив) - "Локомотив" (Пловдив)
"Ботев" (Враца) - "Лудогорец"
"Славия" - "Черно море"

Дневник