Крис Ууд реализира дузпа за Бърнли в последната 96-a минута на домакинството срещу Уулвърхемптън, за да донесе точка на своя отбор с гол за 1:1. Двете точки, които "вълците" изпуснаха днес, отдалечиха отбора от така мечтаното място в първата четворка на класирането в Премиър лийг. 

Решението за 11-метров удар дойде след игра с ръка в наказателното поле и бе потвърдено от ВАР.

След днешния резултат те са шести с 56 точки, докато Манчестър Юнайтед и Лестър са пред тях с по 59 точки всеки, но и с мач по-малко към настоящия момент. Може би малката утеха за Раул Хименес, който вкара за Уулвс в 76-ата минута ще бъде това, че лиши Бърнли от поредната суха мрежа този сезон. Португалецът вкара красив гол с удар от движение от около 15 метра, след като топкатa се озова в него след рикошет.

Манчестър Сити се поздрави с икономична победа у дома над Борнемут с 2:1, като по този начин "гражданите" доближиха съперника си към изпадане. "Черешките" са осемнадесети в класирането с 31 точки, а пред тях е Уотфорд - с 3 точки напред и мач повече. Гол и асистенция на Давид Силва украсиха триумфа на домакините в предпоследния мач на испанската легенда на отбора на "Етихад Стейдиъм".

Опитният полузащитник напуска след този сезон, а днес вкара от перфектно изпълнен фаул в 6-ата минута за 1:0, а 6 минути преди почивката асистира на Габриел Жезус за 2:0. Дейвид Брукс отбеляза за гостите две минути преди края.

Тотнъм от своя страна запази надеждите си за евроучастие актуални след 3:1 като гост на Нюкасъл. Хари Кейн вкара два гола за Спърс, разделени от точно половин час - в 60-ата и 90-ата минута, след като Сон бе открил в 27-ата, а Мат Ричи бе изравнил в 56-ата. "Свраките" са спокойни на тринадесетата позиция в таблицата - далеч от изпадащите, докато столичани се надяват да се наместят в шестицата в оставащите два кръга - сега с седми с 54 точки - една по-малко от Уулвс, които са пред тях.

Дир.бг