Десет са одобрените кандидати подали документи за длъжността директор след обявените свободни места в 8 училища на областта. Допуснатите до конкурса участници по документи са Бехидже Бейтиева Идризова, Билял Закир Руфи, Веска Василева Илиева, Даниела Иванчева Ангелова, Детелина Русанова Василева, Димо Чавдаров Георгиев, Елена Николаева Маринова, Ербил Мехмедов Кадиров, Жечко Петков Колев и Невим Хасан Тефик-Ибрямова.

От класирането само един кандидат е отпаднал, тъй като с представените от него документи не се удостоверява изискването за висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър“. Това е решението на Комисията назначена със заповед на началника на Регионалното управление на образованието в Шумен. Списъкът е качен на сайта на РУО.

Одобрените кандидати преминават към втория етап на конкурса – анонимен писмен тест, разработен в три варианта, включващи 50 затворени въпроси. Той ще се проведе на 27 юли от 10:00 часа в СУ „Йоан Екзарх Български“- Шумен.

За резултатите от изпитния тест и за допуснатите до третия етап на конкурса – интервюто, председателят на комисията е задължен да уведоми кандидатите писмено и да съобщи датата, мястото и часа на провеждането му.

Кандидати има за всички посочени училища. По двама ще се състезават за ОУ „Георги Стойков Раковски” в село Климент и за Обединено училище „Панайот Волов” в с. Тодор Икономово.

Припомняме, че освен за тях се търсят директори и за ОУ „Никола Й. Вапцаров” с. Лятно, СУ „Христо Ботев” в новопазарското с. Памукчии, за ОУ „Петко Рачев Славейков“ в с. Изгрев, община Венец и за ОУ „Христо Ботев“ в смядовското село Янково, както и за Профилирана езикова гимназия „Никола Йонков Вапцаров“- Шумен и за СУ „Васил Левски”-Нови пазар.

ШУМ.БГ