10 училища от област Шумен са с одобрени проекти и са предложени за иновативни за учебната 2020/2021 г. от Министерството на образованието и науката. Това означава, че в тях се разработват и въвеждат иновативни елементи по отношение на организацията или съдържанието на обучението и се използват нови методи на преподаване или управление. Одобрените проекти се изпълняват за срок до 4 години

През миналата година иновативни практики прилагаха 8 школа в областта, като 7 от тях ще продължат да реализират проектите си. За следващата учебна година списъкът се увеличава с три нови училища, отпада едно – Обединено училище „Христо Ботев“ в Каспичан. Новите са: шуменската ППМГ „Нанчо Попович“, Основно училище „Васил Левски“ в Градище, Основно училище „Панайот Волов“ в село Мадара.

Иновативни практики в обучението ще продължат да прилагат: III ОУ „Димитър Благоев“ - Шумен, СУ „Йоан Екзарх Български“ - Шумен, СУ „П. Волов“ - Шумен, новопазарските СУ „Хан Исперих" и Професионална гимназия по химични технологии и дизайн „Проф. д-р Асен Златаров“, СУ „Св. Паисий Хилендарски“ - Върбица и СУ „Цанко Б. Церковски" - Никола Козлево.

От Министерството на образованието и науката предлагат за учебната 2020/2021 г. за иновативни 507 училища, от 183 населени места, от 132 общини, от 28 области.

Предстои списъкът да бъде утвърден с решение на Министерския съвет.

ШУМ.БГ