Сухопътни войски предлагат възможност за служба във военното формирование 34200 – Шумен. С министерска заповед е обявен конкурс за четири младши специалисти по съхранение на въоръжение и техника, притежаващи свидетелство за управление на МПС категория „С”, съобщиха от Военното окръжие в Шумен.

Срокът за подаване на документи е до 4 септември във военното окръжие, по постоянен адрес на кандидатите. Изискванията за постъпване на военна служба са кандидатите да са  български граждани не по-възрастни от 40 години към датата на приемане на военна служба. Да кандидатстват могат и тези, които са били на военна служба /кадрова/, освободени преди по-малко от 10 години и ненавършили 44 години.

Конкурсът ще се проведе от 16 до 30 ноември и включва тест за обща култура и изпит по физическа подготовка, като в последния етап ще има събеседване пред комисия.

Спечелилите конкурсът ще сключат постоянен договор с допълнителни възнаграждения и социални придобивки, съгласно закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

За цялата страна са обявени общо 190 вакантни длъжности. Освен 4-те в Шумен останалите 186 вакантни войнишки длъжности са във военните формирования в градовете София, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Карлово, Пловдив, Сливен, Русе, Плевен и Горна Оряховица.

Допълнителна информация за всички изисквания и условия за конкурса кандидатите могат да получат във Военно окръжие – Шумен и на тел. 0882 552 018, както и на национален тел. 0700 20 407.

ШУМ.БГ