Тенис турнирът от сериите "АТП 500" във Вашингтон, с който трябваше да бъде подновен сезонът при мъжете, е отменен. Надпреварата трябваше да започне на 14 август, но няма да се проведе заради усложнената обстановка с коронавируса в САЩ и международните ограничения за пътуване.

"Когато се ангажирахме да бъдем домакин на събитието, всички тенденции вървяха в наша полза и по средата всичко се обърка. Тогава времето ни свърши. С малко повече време вероятно щяхме да преодолеем препятствията пред нас, но е по-добре да вземем решение в името на всички заинтересовани страни, преди да се е стигнало до последния момент", каза директорът на турнира Марк Айн.

Отмяната на надпреварата във Вашингтон повдига въпроси около подновяването на сезона и провеждането на турнето в САЩ. В програмата от 22 август следва мастърсът в Синсинати, мачовете от който ще се изиграят на кортовете във "Флашинг медоус".

По традиция те приемат третия за годината турнир от Големия шлем US Open. Надпреварата е планирана да се изиграе от 31 август до 13 септември. Турнирът се припокрива с този в Кицбюел на червени кортове в Кицбюел, която започва на 8 септември.

Смяната към клей ще продължи с надпреварите от сериите "АТП 1000" в Мадрид и Рим. "Ролан гарос" е преместен отново и ще се проведе от 27 септември до 11 октомври.

Сезонът при жените ще подновен първи с турнира на червени кортове в Палермо, който започва на 3 август.

Дневник