След 30-годишно чакане "Ливърпул" най-накрая вдигна трофея във Висшата лига и официално беше награден като шампион на Англия. Тимът на Юрген Клоп получи титлата в последното си домакинство, което се оказа и най-резултатния мач дотук на състава - мърсисайдци надиграха "Челси" с 5:3 в голово шоу.

Четири гола паднаха до почивката, като Наби Кейта, Трент Александър-Арнолд и Джорджиньо Вайналдум бяха точни за червените, а Оливие Жиру вкара за "Челси". Също и попадение на Мейсън Маунт беше отменено заради засада.

През втората част Роберто Фирмино покачи на 4:1 в 55-ата минута. "Челси" върна интригата с попадения на Тами Ейбрахам в 61-ата и Кристиан Пулушич в 73-ата минута.

Крайният резултат оформи Алекс Окслейд-Чембърлейн шест минути преди последния сигнал.

"Ливърпул" отправи общо седем точни удара в мача, които бяха превърнати в пет гола, а с пет изстрела "Челси" се разписа три пъти. "Това беше страхотен мач за гледане, убеден съм, че зрителите са се наслаждавали", коментира след двубоя Юрген Клоп.

Тимът му гостува на "Нюкасъл" в последния кръг през уикенда, докато "Челси" приема "Уулвърхемптън" и се нуждае от победа, за да е сигурен за мястото си в топ 4 и участие в Шампионската лига.

Дневник