342 са свободните места за осмокласници за трето класиране в област Шумен. Позиции за кандидатстване има в 26 от 32-те професионални гимназии, средни и обединени училища. Учениците могат да избират между 46 паралелки с различни профили или специалности по професии.

След първите два етапа от кандидатстването и класирането за гимназиите, са записани 1226 осмокласници. Попълнени са местата в 26 паралелки в 6 училища.

В училищата в град Шумен ПЕГ „Н.Вапцаров“ и СУ „П. Волов“ са запълнили паралелките си след второ класиране. Места за трето класиране няма в Професионална гимназия по селско стопанство, СУ „Васил Левски“ и СУ  „Хан Исперих“ в Нови пазар, както и във върбишкото средно училище „Св. Паисий Хилендарски“.

Заявления за участие в ІІІ етап на класиране учениците могат да подават от днес до 27 юли 2020 година включително (в електронната платформа – през целия период, а присъствено – в работните дни петък и понеделник).

Подаването на заявление става по същия начин и при същата организация на дейностите както на І етап. В списъка с подредени желания на ученика могат да бъдат избирани само паралелките, в които са налични свободни места. Резултатите от ІІІ етап на класиране ще бъдат обявени в срок до 29 юли 2020 година.

Обявените свободни места за трети етап на класиране за прием след седми клас може да видите в прикачения файл.

ШУМ.БГ