Сезон 2020 във Формула 1 може да премине изцяло на територията на Европа, обявиха собствениците на спорта и Международната автомобилна федерация (ФИА) след обновяването на календара. Плановете за състезания в Северна и Южна Америка пропадат, като официално бяха отменени надпреварите в САЩ, Мексико и Бразилия.

До момента са потвърдени 13 надпревари, след като в петък Формула 1 обяви влизането в календара на "Нюрбургрин" (Гран при на Айфел), Португалия на "Портимао" и трето състезание в Италия на "Имола" (Гран при на Емилия Романя). Календарът е запълнен до 1 ноември.

Според оригиналния план Гран при на САЩ в Остин трябваше да бъде на 23 октомври, а седмица след него надпреварата в Мексико. Гран при на Бразилия беше заложено за 13 ноември. Дори и след избухване на епидемията от коронавирус местните власти изразиха намерение да проведат състезанието, при това с публика.

Гран при на Канада, която беше отложена по-рано през сезона също няма да се проведе, като организаторите се отказаха да търсят нови дати.

"Поради текущия характер на продължаващата пандемия от COVID-19, местните ограничения и важността за опазването здравето на хората, няма да е възможно да се състезаваме в Бразилия, САЩ, Мексико и Канада този сезон", обявиха от Формула 1.

Дневник