Манчестър юнайтед" ще играе в Шампионската лига през следващия сезон, след като спечели директната битка с "Лестър" в последния ден от състезателната година. "Червените дяволи" взеха победа като гост на "Кинг пауър стейдиъм" с 2:0.

Головете паднаха от дузпа, реализирана от Бруно Фернандеш в 71-ата минута и след точно изпълнение на Джеси Лингард в добавеното време.

Това беше рекордна 14-а дузпа, отсъдена в полза на "Юнайтед" през сезона. В историята на Висшата лига нито един отбор не е получавал толкова наказателни удари в рамките на един сезон.

"Юнайтед" се нуждаеше от точка, за да финишира в Топ 4, а победата му гарантира третото място в крайното класиране. По същото време "Челси" надви "Уулвърхемптън" с 2:0, но с равни точки "червените дяволи" са с по-добри показатели.

"Лестър" финишира на пето място с 62 точки и ще играе в Лига Европа през новия сезон. "Лисиците" записаха шеста загуба в последните си 14 мача, като през голяма част от сезона бяха на трето и дори второ място.

"Лестър" игра по-добре от "Юнайтед" в големи периоди от срещата. Домакините удариха и греда след изстрел на Джейми Варди. Няколко пъти нападателите в синьо не успяваха да завършат добрите си атаки. Преди почивката "Юнайтед" не застраши с нищо Каспер Шмайхел.

През втората част "Лестър" продължи да бъде много активен, но в 70-ата минута гостите от Манчестър получиха дузпа за фаул срещу Антони Марсиал. С точен удар Фернандеш я превърна в гол.

В края на мача "Лестър" остана с човек по-малко заради червен картон на Джони Еванс, а в добавеното време "Юнайтед" вкара и втори гол. Той беше реализиран от Джеси Лингард.

Победа постигна и шампиона "Ливърпул" - 3:1 над "Нюкасъл" като гост. Тимът на Юрген Клоп завършва с 99 точки. "Манчестър сити" е втори в крайното класиране с 81 точки. В последния си мач "гражданите" надиграха "Норич" с 5:0.

За втори път в последните три сезона тимът на Пеп Гуардила завършва и с повече от 100 отбелязани гола. След като през 2017-18 "гражданите" вкараха 105, сега реализира 102 попадения в 38 срещи.

Победа постигна и "Арсенал", който надви "Уотфорд" с 3:2. "Артилеристите" поведоха с 3:0 за 35 минути, но за малко да допуснат изненада.

Изпадащи от Висшата лига след края на сезона са "Норич", "Уотфорд" и "Борнемут". "Астън Вила" се спаси, завършвайки 17-и, със само точка повече от "черешките".

Дневник