Лудогорец" ще има по-голям шанс да влезе в групите на Шампионската лига, след като ще бъде сред поставените отбори поне до третия кръг на квалификациите. Това стана ясно, след като "Базел" загуб шансове да триумфира с титлата на Швейцария.

Българският шампион започва от първия кръг на пресявките, където е с трети най-висок коефициент - 26.000. Във втория кръг "Лудогорец" също ще е поставен, а коефициентът му го поставя сред тимовете с предимство и в третия, където в шампионския поток са шест отбора.

Това означава, че "Лудогорец" може да се размине с отбори като "Олимпиакос", "Славия" (Прага), "Селтик" или "Динамо" (Загреб). В случай, че няма отпаднали топ отбори непоставени в третия кръг може да бъдат "Цървена звезда", "Карабах", шампионът на Полша "Легия" и "Макаби" (Тел Авив).

"Лудогорец" има две участия в групите на Шампионската лига - 2014-15 и 2016-17. При втория си опит тимът дори завърши трети в групата си, което го прати в елиминациите на Лига Европа.

На старта на квалификациите в Шампионската лига съперник на "Лудогорец" ще бъде един от следните състави: "Фола Еш" (Люксембург), "Юргорден", "Будучност", "Флора" (Талин), "Динамо" (Брест), "Рига", "Конас кей", "КИ Класвик", "ФК Европа", "Целе", "Арарат", "КУПС", Рейкявик", "Тирана", "Силекс", "Флориана" и отбор идващ от предварителните пресявки.

Дневник