Мотивът за извършеното в петък вечерта убийство на жена в кв. "Дивдядово" е ревност. 31-годишният извършител Ю.К. е направил самопризнания. Това каза пред журналисти днес директорът на ОД на МВР Шумен Ялчън Расим. 

На 25 юли около 12,30 часа в полицията постъпило съобщение от МБАЛ, че екип на спешна помощ е посетил жилище в кв. "Дивдядово" след сигнал, че жена е с алкохолно натравяне и трудно дишане. Медиците установили, че жената е починала. По тялото й имало множество рани и синини. Изяснено било, че в имота на ул.“ Люлин“ живее 31-годишен мъж, с когото починалата 45-годишна жена живеела на семейни начала. 

Криминалисти от областната дирекция провели беседа с 31-годишния. Пред тях разказал, че в петък вечерта двамата с приятелката му се разхождали в гориста местност край квартала. Изпили голямо количество алкохол. По негови данни след това тя многократно падала и се удряла. Късно вечерта се прибрали в жилището. Сутринта не успял да я събуди и подал сигнал в спешна помощ. При извършения оглед от оперативно-следствената група, съдебният лекар установил, че по тялото на 45-годишната жена има множество травми, счупени ребра, множество натъртвания и охлузвания по главата и крайниците. 

Проведените оперативни действия от криминалисти дали резултат. Мъжът признал, че по време на разходката между тях е възникнал скандал, който прераснал в побой. 

Извършени са два огледа на местопроизшествието, по време на които са иззети множество веществени доказателства. Ю.К. е привлечен като обвиняем престъпление по чл. 116 ал. 1 т. 6  - умишлено убийство. 

Той е неосъждан. Работил като общ работник. Жертвата няколко пъти е подавала сигнали срещу него в полицията за домашно насилие. 

Вчера съдът е постановил мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

ШУМ.БГ