2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала спечелиха състезателите на шуменския клуб „Роко“ на завършилия в Албена 22-и международен турнир по тенис на маса.

За шуменския клуб в престижната надпревара играха Росен Рачев, Атанас Росенов и Нурдин Сопарбаев.

Атанас Росенов се окичи със злато, сребро и малко не му достигна за трети медал в турнира. Росенов в тандем с Йонко Ненков спечелиха надпреварата на двойки във възрастовата група 30-40 години. Шуменецът и Ненков играха силно и в Отворения турнир на двойки (без възрастови групи) и станаха вицешампиони. В личното първенство на Отворения турнир Росенов загуби на полуфинал от партньора си на двойки Ненков, което го остави на пето място, а Ненков спечели турнира.

С два медала от Албена си тръгна и Нурдин Сопарбаев. Във възрастовата група 60-70 години той стана шампион, а на двойки спечели бронзов медал.

С бронзово отличие в Албена се окичи и Росен Рачев. В турнира на двойки във възрастова група 50-60 години, той в тандем с Янко Димитров се класираха на трето място.

„Въпреки че тази година в Албена имаше по-малко чуждестранни състезатели, турнирът бе силен, като за наса бе добра тренировка преди първенството във Висшата лига“, коментира след надпреварата Росен Рачев.

ШУМ.БГ