Шестима мъже са задържани по време на сделка с наркотици в Шумен, съобщиха от пресцентъра на полицията. По време на акцията са иззети около 500 г метамфетамин, синтетичен наркотик и таблетки, електронни везни.

Малко след 15,30 часа вчера в хода на специализирана полицейска операция пред автокъща на бул. “Ришки проход“ в Шумен е извършена проверка на шофьор на лек автомобил Фолксваген Голф с разградска регистрация. В автомобила, освен 23-годишният водач от Разград, били 20-годишен мъж от Кубрат и 38-годишен с постоянен адрес в София.

Водачът бил проверен малко след като закупил наркотични вещества от търговски обект в непосредствена близост. При извършения личен обиск в него бил намерен плик с около 30 грама дизайнерска дрога – „чай за пушене“.

При претърсване в търговския обект, стопанисван от 28-годишен мъж от Шумен, са намерени електронна везна, около 4 грама „чай за пушене“, бледожълта бучка с неправилна форма, бяла на цвят бучка, осем таблетки, шест, от които с лого на канабис.

В жилище на ул. “Вичо Папазов“ в Шумен, обитавано от 28-годишния мъж, са намерени два плика с около 500 г бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на метамфетамин. Иззетото количество е било достатъчно за направата на около 60 000 дози, като една доза на пазара е между 5 и 10 лева. В жилището са открити още две електронни везни, плик със суха тревна маса.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354 А от НК. Разследването продължава под надзор на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен.

ШУМ.БГ