Първите 3 млн. лв., отпуснати от държавата за реконструкцията на стадион "Панайот Волов" в Шумен, ще отидат за помощното игрище северно от него, както и за нова тренировъчна зала. Те са също част от идейния проект за ремонта. 

Това заяви кметът на Шумен Любомир Христов на днешното заседание на Общинския съвет в отговор на въпрос на общинския лидер на БСП Веселин Пенчев, който изказа опасение, че отпуснатите от Министерския съвет (МС) пари може да бъдат "изпуснати".  

"Очаквахме да ни кажат окончателната сума, която ще ни бъде отпусната за стадиона, но след като започна пандемията и имаше ограничителни мерки ние започнахме да правим количестено-стойностна сметка - какво можем да направим с тези 3 милиона. Ще започнем изграждането на тренировъчното игрище, встрани от стадиона, и ще бъде изградена спортна тренировъчна зала около 600 кв.м. и паркинг, ако стигнат средствата - и за стълбите", каза Христов. Новото помощно игрище, за разлика от настоящото, ще бъде с изкуствена настилка. Теренът ще бъде с дължина 72 метра. 

Кметът обясни, че в момента се подготвя обществената поръчка. "Бъдете спокойни, няма да загубим парите", каза Христов.

По предварителни сметки необходимите средства за цялостната реконструкция на стадиона, тренировъчното игрище, залата и паркинга са между 12 и 14 млн. лв. Първите 3 млн. лв. бяха отпуснати през февруари т.г. През март премиерът Бойко Борисов обеща още пари за стадиона, но не се ангажира със срокове. 

ШУМ.БГ