Срещи с кметове на пет населени места проведоха мобилни полицейски екипи от областната дирекция на полицията в Шумен. Инспектори от криминална, охранителна и икономическа полиция посетиха селата Дренци, Капитан Петко, Боян, Денница и Черна, за да установят дали има нерешени проблеми, поставени на вниманието на полицейските служители, съобщиха от ОДМВР.

Кметът на село Дренци Бирол Шабан поиска на улица „Черешите“ в населеното място, където има прав пътен участък да се постави ограничител на скоростта тип „легнал полицай“. Той разказа пред служителите на реда, че по този участък водачите на автомобили се движат с несъобразена скорост.

Същият проблем има и в село Капитан Петко. Там кметът Мехмед Мустафа съобщи, че след ремонт и полагане на нова пътна настилка по главната улица се наблюдава увеличение случаите, в които водачи на моторни превозни средства се движат с по-висока скорост, и е желателно да се поставят ограничители на скоростта тип „габъри“ за да се предпазят жителите в населеното място.

В останалите посетени села Боян, Денница и Черна кметовете Иса Сали и Джемал Хюсеин и Анифе Ебазерова, жител на с. Черна са информирали, че нарушения на обществения ред и сигнали за извършени престъпления няма. Постоянен е и контакта с кварталните полицаи, които посещават селата по утвърден график, имат постоянна телефона връзка с тях, и при необходимост те реагират веднага.

Въпреки спокойната обстановка в селата се извършват беседи със самотно живущи възрастни хора с оглед предпазването им от приходящи непознати лица, които биха могли да извършват различни измами.

ШУМ.БГ