Привърженици на "Нюкасъл" заявиха, че отношението към тях е било неуважително покрай събитията, свързани с пропадналата продажба на клуба, пише "Ройтерс".

В последните месеци се работеше по сделка за 300 млн. паунда с инвестиционен фонд, свързван с престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бил Салман. Преди ден консорциумът, в който влизат три компании, обяви, че интересът им приключва.

"Нюкасъл" остава в ръцете на британския бизнесмен Майк Ашли. От години запалянковците имат силно критично мнение за управлението му.

Голяма част от привържениците гледаха положително на подготвяната смяна на собствеността. Друг беше погледът на различни организации, включително на "Амнести интернешънъл", която порица евентуална сделка заради връзките със Саудитска Арабия.

"Отношението към привържениците на "Нюкасъл" беше неуважително от страна на голяма част от футболните медии и Висшата лига по време на неуспешните преговори. Стана ясно, че ние сме най-малко важните хора за решение, което ни засяга най-много. Нуждаем се от отговори", заяви тръстът на запалянковците на "свраките".

"Нюкасъл завърши 13-и сезона във Висшата лига.

Дневник