Ръководството на "Левски" работи по план в три стъпки за стабилизиране на клуба. Мерките са насочени към драстично намаляване на разходите за заплати, търсене на приходи от трансфери на футболисти и набиране на средства от феновете чрез кампанията с членски карти, пише levski365.com.

От клуба вече се разделиха с някои играчи с високи възнаграждения. "Може и още да се свият разходите за заплати, не сме постигнали още това, което съм си поставил като цел. Сигурен съм, че с много по-малко средства ще можем да стегнем добър отбор", каза новият собственикът на "Левски" Наско Сираков, цитиран от сайта.

Според информацията сините работят по трансферите на около трима играчи. Най-доходоносна би била продажбата на Станислав Иванов, Поулиньо и Найджъл Робърта, като обща цена от 4 милиона лева ще реши голяма част от проблемите в клуба, пише в levski365.com.

Сините залагат много върху комуникацията с привържениците и купуването на членски карти. От следващата седмица се предвижда да се ускори работата по селекцията, като по думите на Сираков сините "ще вземат няколко опитни футболисти и ще се получи добър отбор".

"Левски" се намира в трудна ситуация заради текущи дългове и липсата на приходи. Според Сираков без натрупаните задължения на стойност 5 милиона лева от началото на февруари клубът е щял по-бързо да си стъпи на краката.

Дневник