Най-предно класираната българка в тениса Виктория Томова е дала положителна проба за COVID-19. В събота тя трябваше да започне участието си в първия кръг от квалификациите за турнира в Палермо, с който ще бъде подновен сезонът при жените.

Новината за Томова обяви журналистът Вани Джибертини, след като по-рано през деня организаторите съобщиха за положителен тест на една от тенисистките при пристигането в италианския град.

Според информацията 25-годишната българка, която е 130-а в ранглистата, е изолирана в специализирана болница и не проявява симптоми.

Григор Димитров записа първи успех след завръщането си на корта

По същото време Григор Димитров записа първата си победа след прекарания вирус. Българинът продължи участието си в демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown в Ница и надви 38-годишния Никола Маю.

В различен формат Димитров се наложи с 3:1, като в отделните части резултатът беше 14:11, 13:15, 15:14, 12:10. Мачовете от надпреварата, която се организира от треньора на Серена Уилямс - Патрик Муратоглу, са разделени на четири четвъртини, всяка от които трае по десет минути.

Дневник